geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Brandweerkazerne Breedstraat

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Oude brandweerkazerne gaat tegen de vlakte


Als ook de Schiedamse gemeenteraad akkoord gaat met het bestemmingsplan Branderij wordt eind dit jaar de oude brandweerkazerne aan de Breedstraat in het centrum van de jeneverstad gesloopt. Begin volgend jaar kan de bouw van de eerste woningen dan beginnen.

De investering van distilleerder Herman Jansen in het eigen bedrijf, maakt het mogelijk dat er een nieuwe wijk kan herrijzen. De 65 woningen in het centrum van Schiedam, in het midden en hogere segment, zijn in 2021 klaar. Precies het soort huizen waar Schiedam behoefte aan heeft.

De nieuwe woonwijk draagt de toepasselijke naam de Branderij, met een link naar de Brandersbuurt waar vroeger tientallen distilleerderijen waren gevestigd. Het college heeft inmiddels het bestemmingsplan vastgesteld, nu is het aan de raad om de seinen op groen te zetten. De raad bespreekt het plan op woensdag 20 juni.

De wethouders Fahid Minhas (bouwen) en Marcel Bregman (binnenstad) zijn verguld met de nieuwe woonwijk. “Hiermee creëren we meer levendigheid en ook meer koopkracht in het centrum van Schiedam”, stelt Minhas. “Meerdere partijen zullen hiervan profiteren.” Bregman noemt de woningen ‘écht een aanvulling voor het centrum’.

Schuifoperatie Als ook de raad akkoord is, zal er de komende maanden een schuifoperatie plaatsvinden. Als gevolg van een herschikking op het bedrijfsterrein van Herman Jansen Beverages tussen de Zijlstraat en de Noordvest is aan de zuidzijde ruimte ontstaan voor woningen.

Met de opening van de nieuwe brandweerkazerne in april 2014 aan de ’s-Gravelandseweg is de brandweerkazerne aan de Breedstraat buiten gebruik gesteld. Met Herman Jansen en projectontwikkelaar Van Wijnen is overeengekomen om op beide plekken woningen te bouwen.

De sloop van de brandweerkazerne staat voor eind dit jaar gepland. Vervolgens kan er een begin worden gemaakt met de bouw van de eerste negentien huizen. De Branderij moet er in 2021 staan.

Herman Jansen zal niet alleen slopen en herschikken, maar ook uitbreiden. “We gaan een gedeelte van onze fabriek slopen waardoor er ruimte ontstaat”, liet hij eerder in deze krant optekenen.

Hip Het familiebedrijf investeert in de panden die blijven. “We richten ze anders in wat het mogelijk maakt dat we alleen maar meer gaan stoken. Wij geloven nog steeds in jenever, en ook in gin. Jenever staat op het punt om erg hip te worden, daar spelen we op in.”

Bovendien wil Herman Jansen als bedrijf meer naar buiten treden. Na de verbouw is het de bedoeling dat er vaker bedrijfstours worden gegeven. “We willen laten zien wat we in huis hebben”, aldus Jansen.

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Rotterdam, 08-06-18, 16:45. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies