geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Difference between revisions of "Daniël Pichotstraat"

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
(Nieuwe pagina aangemaakt met ' '''Omschrijving straatnaam''' ---- Van Jan van Galenstraat naar Karel Doormanweg; Zeeheldenwijk; rbsl 5.10.1998. Daniël Francois Pichot (Suriname 1722-Schiedam...')
 
(No difference)

Latest revision as of 15:15, 31 July 2020

Omschrijving straatnaamVan Jan van Galenstraat naar Karel Doormanweg; Zeeheldenwijk; rbsl 5.10.1998. Daniël Francois Pichot (Suriname 1722-Schiedam 1803). Had naast een maritieme carrière ook een politieke loopbaan. Bij de Marine klom hij op tot luitenant-admiraal. Toen in 1751 drie oorlogsschepen naar de kusten van Marokko werden gestuurd was Pichot erbij en was hij het die met succes de pogingen om tot vrede te komen actief ondersteunde. In 1763 nam hij als luitenant ter zee deel aan de expeditie die de opstand in Berbice moest dempen, bij welke gelegenheid hij zwaargewond werd. Ging zich rond 1765 in Schiedam met de politiek bemoeien. Hij werd lid van de Vroedschap, was Schepen, Armbezorger, Fabrieksmeester en Burgemeester. Deze werkzaamheden werden onderbroken toen er nieuwe geschillen met de keizer van Marokko waren ontstaan. Pichot werd tot Schout-bij-nacht bevorderd en met een nieuw eskader daarheen gezonden (1776). Teruggekeerd in Schiedam was hij het die zich in 1782 hevig verzette tegen het plan van de Vroedschap om de stad door een familieregering te laten besturen. Hij is in de Grote Kerk begraven geweest.


Bronvermelding


Rook, W.P. Het nieuwe straatnamenboek Schiedam, Straatnamen van Schiedam: Historie en verklaring van Schiedamse straatnamen en lokatieaanduidingen, Post Scriptum, 2003.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies