geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Difference between revisions of "Delflandseweg"

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Omschrijving straatnaam''' ---- Van doodlopend bij Schie naar 's-Gravelandseweg; Nieuwland-Oost; rbsl 17.12.1962. Ingedeeld in de wijk Nieuwland-oost, feitelij...')
 
(No difference)

Latest revision as of 15:31, 31 July 2020

Omschrijving straatnaamVan doodlopend bij Schie naar 's-Gravelandseweg; Nieuwland-Oost; rbsl 17.12.1962. Ingedeeld in de wijk Nieuwland-oost, feitelijk gelegen in de polder 's-Graveland en genoemd naar het Hoogheemraadschap Delfland, het gebied waar eertijds de Delf zijn stroomgebied had. De grens met Schieland werd plaatselijk gevormd door de Schie, Korte Haven, Nieuwe Haven en Buitenhaven met Voorhaven. Op de kop van de Nieuwe Haven bevindt zich nog een grenspaal van het Hoogheemraadschap die, gezien de historische waarde op de Monumentenlijst staat. Op 1.01.1995 heeft men de grens verlegd in oostelijke richting waardoor de regeling van het waterpeil in de hele regio vanuit de Parksluizen in Rotterdam wordt beheerd.


Bronvermelding


Rook, W.P. Het nieuwe straatnamenboek Schiedam, Straatnamen van Schiedam: Historie en verklaring van Schiedamse straatnamen en lokatieaanduidingen, Post Scriptum, 2003.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies