geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Difference between revisions of "Deltadijk"

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Omschrijving straatnaam''' ---- Niet officiële benaming voor een aangelegde dijk langs de Nieuwe Waterweg van Hoek van Holland tot Krimpen aan de IJssel. Deze...')
 
(No difference)

Latest revision as of 15:34, 31 July 2020

Omschrijving straatnaamNiet officiële benaming voor een aangelegde dijk langs de Nieuwe Waterweg van Hoek van Holland tot Krimpen aan de IJssel. Deze dijk is een uitvloeisel van de Deltawet die werd ingesteld naar aanleiding van de watersnood van 1953. Om de gevolgen als bij deze ramp te vermijden moest in het hele deltagebied, dat gevormd wordt door de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse eilanden het dijkenstelsel op zogenaamde Deltahoogte worden gebracht. Voor Schiedam betekende het dat vanaf de grens met Vlaardingen tot de grens met Rotterdam de bestaande dijken werden opgehoogd of dat nieuwe dijken werden aangelegd waardoor een gesloten front werd gevormd tegen extra hoge waterstanden. Vanaf de Vijfsluizen loopt nu een extra verhoogd dijklichaam langs de Vlaardingerdijk, dwars door het voormalige Sterrebos en Volkspark (langs West Frankelandsedijk) naar de Maasboulevard. Zie Delflandsedijk. Doorgaand als het verlengde van de Havendijk is er dan de Buitenwaterkering die vanwege de speciale aanleg samen met de Buitensluis een apart project vormen. Via de Maasdijk en Nieuw Mathenesserstraat wordt aangesloten op het Rotterdamse deel van de Deltadijk.


Bronvermelding


Rook, W.P. Het nieuwe straatnamenboek Schiedam, Straatnamen van Schiedam: Historie en verklaring van Schiedamse straatnamen en lokatieaanduidingen, Post Scriptum, 2003.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies