geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Difference between revisions of "Diefhoek"

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Omschrijving straatnaam''' ---- (I). Komt ook voor als Diefhouck en was in het verleden een wijkplaats voor mensen die zichzelf of iets te verbergen hadden. In...')
 
(No difference)

Latest revision as of 15:39, 31 July 2020

Omschrijving straatnaam(I). Komt ook voor als Diefhouck en was in het verleden een wijkplaats voor mensen die zichzelf of iets te verbergen hadden. In het midden van de 16e eeuw was er al sprake van Over het Schie in Diefhoeck, dat is waar nu Achter de Teerstoof ombuigt naar de Raam. Het werd nog zo genoemd toen in 1630 de Mennonisten hier hun Vermaankerk hadden. Mogelijk is de naam veel ouder en dateert, gezien de betekenis uit de tijd dat dit gebied onbewoond was.


(II). Op een kaart uit 1611 (Floris Balthasars van Berckenrode) staat de Diefhoek al vermeld die zich veel langer heeft kunnen handhaven. Nu nog levende Schiedammers kunnen zich herinneren dat deze Diefhoek globaal was gelegen tussen Warande, Arij Prinslaan en Stadhouderslaan. Maar ook hier is na 1920 de naam verdwenen toen bebouwing het karakter van het terrein ging veranderen.


Bronvermelding


Rook, W.P. Het nieuwe straatnamenboek Schiedam, Straatnamen van Schiedam: Historie en verklaring van Schiedamse straatnamen en lokatieaanduidingen, Post Scriptum, 2003.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies