Hoofdpagina

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
7 december
Wat gebeurde er eerder op deze dag?
» Lees meer
» Bekijk hier de kalender met historische datums
UITGELICHT THEMA

Bruggen zijn altijd van groot belang geweest voor Delft. Niet alleen om de vele 'eilandjes' waaruit Delft bestaat met elkaar te verbinden. Het waren ook ontmoetingsplaatsen en plaatsen van handel en rechtspraak.
De meeste Delftse bruggen hebben een naam en een geschiedenis. Door die namen en geschiedenis leren wij over het dagelijkse leven in de stad, over haar bewoners en hun beslommeringen. Maar ook over het belang van het verkeer voor de stad.
Tot in de negentiende eeuw was het vervoer over water het belangrijkst. De bruggen waren hoog en smal, om de scheepvaart niet te veel te hinderen. Vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw werd het wegvervoer veel belangrijker, hetgeen tot uitdrukking kwam in verbreding en verlaging van veel bruggen.
En ook op een andere manier zijn bruggen nog heel belangrijk. Want wat fotografeert een toerist hier het liefst? Een gracht met een brug en een paar bomen.
Behalve de hier vermelde bruggen telt Delft er nog veel meer. Uw bijdrage is van harte welkom.

Wat is WikiDelft?
Verhalen
over Delft en omstreken

Wikidelft is een historisch platform. Hier worden verhalen over Delft, de regio en haar geschiedenis in woord, beeld en geluid verzameld.

In de linkerkolom staat alle informatie in thema's gegroepeerd. Na een zoekopdracht verschijnen in de middelste kolom de artikelen en rechts de items uit de collecties van Erfgoed Delft die aan uw zoekvraag voldoen.

EmbedVideo was given an illegal value for the alignment parameter "centre". Valid values are "left", "center", "right", or "none".
Plaats uw verhaal op WikiDelft

Iedereen (mits geregistreerd en ingelogd) kan verhalen, foto's, geluidsfragmenten en filmpjes op de website kwijt. Ook kunt u reageren op verhalen van anderen of die aanvullen.

Eerst registreren
Om een bijdrage te plaatsen dient u zich eerst te registreren:
» Ik wil me registreren

Hulp bij plaatsen bijdrage
Wij helpen u graag bij het plaatsen van uw verhaal. Mocht u hulp nodig hebben bij het plaatsen van uw bijdrage, neem dan contact op met ons via
» info@wikidelft.nl

Wij zijn ook aanwezig op Twitter en Facebook.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies