geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Jaap De Raatpad

From VerhalenWiki

Revision as of 13:35, 20 August 2020 by Marianne (Talk | contribs) (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Omschrijving straatnaam''' ---- Fietspad van Harreweg naar Zwaluwlaan; Kethel-dorp; Rbsl 24.06.1996. Jaap de Raat (Kethel 1916-1996), kreeg grote bekendheid als...')

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Omschrijving straatnaam


Fietspad van Harreweg naar Zwaluwlaan; Kethel-dorp; Rbsl 24.06.1996. Jaap de Raat (Kethel 1916-1996), kreeg grote bekendheid als tekenaar, schilder en geschiedschrijver. In vier tekstboeken en een fotoboek beschreef hij de historie van Kethel als zelfstandige gemeente en als deel van Schiedam na de annexatie in 1941. De illustraties maakte hij veelal zelf en niet zelden bezitten deze een historisch gegeven dat daardoor bewaard is gebleven. Hij behoorde in 1945 tot de oprichters van de kunstenaarsvereniging S 45. Een aardige bijkomstigheid is dat het fietspad begint vlakbij het Saksische boerderijtje dat lang zijn ouderlijk huis is geweest. Vergelijk Octave De Coninckpad en Rien Poortvlietpad.


Bronvermelding


Rook, W.P. Het nieuwe straatnamenboek Schiedam, Straatnamen van Schiedam: Historie en verklaring van Schiedamse straatnamen en lokatieaanduidingen, Post Scriptum, 2003.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies