geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Jan Van Riebeeckweg

From VerhalenWiki

Revision as of 09:26, 25 August 2020 by Marianne (Talk | contribs) (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Omschrijving straatnaam''' ---- Van de Brauwweg naar Nieuwpoortweg; Industriegebied 's-Graveland; rbsl 22.02.1952. Op 6 april 1652 werd door de Nederlandse oppe...')

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Omschrijving straatnaam


Van de Brauwweg naar Nieuwpoortweg; Industriegebied 's-Graveland; rbsl 22.02.1952. Op 6 april 1652 werd door de Nederlandse opperkoopman en ontdekkingsreiziger Johan Anthonisz van Riebeeck (1619-1677), voet aan wal gezet in Zuid-Afrika. Hij maakte die reis in opdracht van de Oost-Indische Compagnie en het zou het begin worden van een aantal nederzettingen die op hun beurt de aanzet hebben gegeven tot de ontwikkeling van de huidige staat Zuid-Afrika. Jan van Riebeeck heeft zijn jeugdjaren in Schiedam doorgebracht. Hij woonde toen in een huis aan de Lange Kerkstraat. Tot in 1992 was op die plaats pand nr. 30 en een gevelsteen daarin liet het ons bovendien nog eens heel duidelijk zien. De gevelsteen is in de nieuwbouw wel teruggeplaatst maar niet op de juiste plek.


Bronvermelding


Rook, W.P. Het nieuwe straatnamenboek Schiedam, Straatnamen van Schiedam: Historie en verklaring van Schiedamse straatnamen en lokatieaanduidingen, Post Scriptum, 2003.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies