geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Joppelaan

From VerhalenWiki

Revision as of 12:32, 25 August 2020 by Marianne (Talk | contribs) (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Omschrijving straatnaam''' ---- Van Kerkweg naar 's-Gravelandseweg; Kerkbuurt; Rbsl 27.10.1997. Het gedeelte tussen Poldervaart en Kerkweg is al heel oud. Toen...')

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Omschrijving straatnaamVan Kerkweg naar 's-Gravelandseweg; Kerkbuurt; Rbsl 27.10.1997. Het gedeelte tussen Poldervaart en Kerkweg is al heel oud. Toen er rond 1800 twee boeren woonden die beiden de naam Job droegen werd de weg Jobbenlaan genoemd. Het werd in woord en geschrift Joppelaan. Het andere gedeelte, tussen Poldervaart en Kerklaan is van recenter datum. Toen in 1890 de Jacobuskerk werd gebouwd wilden de boeren uit de Oost Abtspolder een nieuwe weg die hen over een kortere afstand gelegenheid zou bieden ter kerke te gaan. Na veel perikelen kwam toen de Jacobusbrug over de Poldervaart en werd de Joppelaan een doorgaande verbinding. Tot 1895 was het nog een grindpad. In 1996 was het geen doorgaande verbindingsweg meer door de afsluiting van de spoorwegovergang. Daarop aansluitend heeft men in 1997 het gedeelte Kerklaan tussen spoorlijn en Kwakelbrug bij de Joppelaan gevoegd omdat de Kerklaan door verdergaande stedenbouw in vier kleine, niet met elkaar verbonden stukken uiteen was gevallen.


Bronvermelding


Rook, W.P. Het nieuwe straatnamenboek Schiedam, Straatnamen van Schiedam: Historie en verklaring van Schiedamse straatnamen en lokatieaanduidingen, Post Scriptum, 2003.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies