geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Mijn Jeneverherinnering

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg

Mooie, grappige of bijzondere herinneringen aan de jeneverindustrie? In het Jenevermuseum staat een brievenbus waar men herinneringen achterlaat.


Mijn oom John uit Rotterdam dronk Ketel 1. Dat vond ik duur omdat mijn vader Hoppe dronk. Ketel 1 leek chique.

Ik ben van 1967

Jeanine.


Als kind op een verjaardag van mijn ook water ipv jenever schenken voor een oom.

En dan wachten totdat hij een slokje nam.

Meestel werd het door de oom heel leuk meegespeeld.

Tonnie


Mijn grootvader werkte hier ergens. Was wel chef van iets. Ik heb nog gesneden kurk van hem, zo'n schenkkurk als hier op de fles. Circa 1928 is grootvader overleden.

Toen was er geen pensioen voor vrouw en kinderen. Grote armoe volgde

Dix


Mijn vader

Iedere zondag na de kerk

koffie gebak

en

dan een "jonkie"

Glaasje jonge jenever

Jeanine


We denken aan Pa Wegman Jenever met een stukje leverworst met mosterd. Pa ging stiekem zijn glaasje vullen in de keuken.....


Als mijn vader thuiskwam uit de zaak, dronk ie altijd een glaasje jenever


+/_ 1987 / 1988

In café Eden aan de Paradijslaan inRotterdam heb ik veel geld verdiend met jenever. Ik wedde met mensen hoeveel dubbeltjes er in een vol jeneverglas konden totdat her overliep. Ik wist dat het er heel veel waren, dus ik won altijd. Het werkte allen met zo'n kelkglaasje en met echte jenever, niet met water.

Richtje


Voor mij was dit de eerste kennismaking met jenever. Ik vond het erg interesant en een leuke ervaring het enthousiasme van de vertellers was erg leuk en sprak erg aan.

Al met al een leuke ervaring en zeker een aanrader.

Jantje


Toen ik 16 was, bestelden mijn opa & ik op een feestje samen een borrel. Één van de eerste keren dat ik jenever dronk.De barman schonk het in een frisdrank glas (bij gebrek aan borrelglazen) en schonk het veel te vol. Mijn opa zei wijs: "jenever is zo blank, dat ziet je lever niet". De volgende dag kwam ik erachter dat mijn lever wel degelijk het wel degelijk had gemerkt.

Bernice


Zelf kom ik uit Apeldoorn. Mijn schoonvader uit A'dam. Hij mocht van de dokter ieder dag jenever drinken. Maar ..... hij had 4 dokterts!!

Rins


Wisten jullie dat: De glaasjes zonder voet waar de brandersknechten een genever uit te drinken kregen, ook werden en ook nog worden gebruikt in de boomgaarden inde Betuwe. Om de zelfde reden dat ze niet lang bleven zitten. De kersen plukker kreeg dit als hij een dubbele kers had gevonden. De dubbele kers haalt het niet tot de suppermarkt. Als je een dubbele kers wilt ien moet je in de maanden mei,juni,juli naar de Betuwe komen en de kersen boomgaard bezoeken.


toen ik een kind was, 50 jaar geleden, had ik een oom uit Leeuwarden. Na de eerste borrels werd zijn neus rood, dan na nog meer borrels blauw om uiteindelijk donkerpaars te worden. Als kind vonden wij dit facinered om te zien.

Bert


Mijn eerste kennismaking met jenever was toen ik vreselijk kiespijn had. Mijn vader liet mij toen spoelen met jenever. Dat hielp, zei hij, maar niet doorslikken hoor! Uitspoelen na het spoelen Nu moet ik eerlijk bekennen dat er wel wat werd doorgeslikt :-). dus of het spoelen of het doorslikken nu geholpen heeft tegen de pijn? U mag het zeggen. :-) ;-)

Mw. A. Hoeksma


De 'ontgroening' voor de gidsen van het scheepvaartmuseum. Een jenevertje bij cafe de Druif met mijn latere geliefde.

Anna


Mijn vader dronk degelijks een borrel. Hij had altijd een grote fles in huis. Maar als de fles dan leeg was, was het voor ons kinderen: Magie. Hij schudde de lege fles met dop erop, draaide de dop (kurk) er dan af, en liet er een brandende lucifer in vallen. Whoeff, het duiveltje kwam uit de fles.

Ton


Ik heb een jeneverbes gegeten

Rik


Mijn Belgische buurman moest niets hebben van de Hollandse jenever. Als nazaat uit het geslacht Filliers zwoor hij bij dat merk. Ikzelf hou van alle jenevers, moutwijnen, korenwijnen etc. Maar toen buurman Jef me een fles Filliers kado deed heb ik die de hemel in geprezen. Nog vele flessen kwamen daarna mijn kant op.

Jan


Ik dacht dat jenever vroeger wer uitgesproken als Jennifer.

Annabel


Als Arie genoeg jenever had gedronken ging hij de jenever in zijn haar smeren wat wij allen heel leuk vonden. Hij was dan als een balletje.


Wiki

Wikischiedam.jpg

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies