geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Difference between revisions of "Mijn Jeneverherinnering"

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
Line 80: Line 80:
  
  
[[Thema:JeneverWiki]]
+
[[Thema:Jeneverherinneringen]]
[[category:Catagorieën Jenever]]
+

Revision as of 16:44, 16 January 2020

Wikischiedam.jpg

Mooie, grappige of bijzondere herinneringen aan de jeneverindustrie? In het Jenevermuseum staat een brievenbus waar men herinneringen achterlaat.


Mijn oom John uit Rotterdam dronk Ketel 1. Dat vond ik duur omdat mijn vader Hoppe dronk. Ketel 1 leek chique. Ik ben van 1967

Jeanine.


Als kind op een verjaardag van mijn ook water ipv jenever schenken voor een oom. En dan wachten totdat hij een slokje nam. Meestel werd het door de oom heel leuk meegespeeld.

Tonnie


Mijn grootvader werkte hier ergens. Was wel chef van iets. Ik heb nog gesneden kurk van hem, zo'n schenkkurk als hier op de fles. Circa 1928 is grootvader overleden. Toen was er geen pensioen voor vrouw en kinderen. Grote armoe volgde

Dix


Mijn vader Iedere zondag na de kerk koffie gebak en dan een "jonkie" Glaasje jonge jenever

Jeanine


We denken aan Pa Wegman Jenever met een stukje leverworst met mosterd. Pa ging stiekem zijn glaasje vullen in de keuken.....


Als mijn vader thuiskwam uit de zaak, dronk ie altijd een glaasje jenever


+/_ 1987 / 1988 In café Eden aan de Paradijslaan inRotterdam heb ik veel geld verdiend met jenever. Ik wedde met mensen hoeveel dubbeltjes er in een vol jeneverglas konden totdat her overliep. Ik wist dat het er heel veel waren, dus ik won altijd. Het werkte allen met zo'n kelkglaasje en met echte jenever, niet met water.

Richtje


Voor mij was dit de eerste kennismaking met jenever. Ik vond het erg interesant en een leuke ervaring het enthousiasme van de vertellers was erg leuk en sprak erg aan. Al met al een leuke ervaring en zeker een aanrader.

Jantje


Toen ik 16 was, bestelden mijn opa & ik op een feestje samen een borrel. Één van de eerste keren dat ik jenever dronk.De barman schonk het in een frisdrank glas (bij gebrek aan borrelglazen) en schonk het veel te vol. Mijn opa zei wijs: "jenever is zo blank, dat ziet je lever niet". De volgende dag kwam ik erachter dat mijn lever wel degelijk het wel degelijk had gemerkt.

Bernice
Wiki

Wikischiedam.jpg

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies