geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Thema:WikiSchiedam

From VerhalenWiki

Revision as of 13:25, 23 October 2019 by Merel van der Vaart (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg
Digitaal platform voor en door Schiedammers
Schiedammers maken WikiSchiedam!

WikiSchiedam is een verhalenplatform. Hier worden verhalen over de stad Schiedam en haar geschiedenis in woord, beeld en geluid verzameld.

Zoeken

In de linkerkolom staat alle informatie in thema's gegroepeerd. Na een zoekopdracht verschijnen in de middelste kolom de artikelen en rechts de items uit de collecties van verschillende erfgoedinstellingen die aan de zoekvraag voldoen.

Bijdragen

Heeft u een verhaal over Schiedam? Vanaf nu kunt u al uw verhalen kwijt op WikiSchiedam. Uw bijdrage is van harte welkom!

We zoeken bijvoorbeeld nog verhalen over Schiedamse scheepsbouw, ambacht en nijverheid in Schiedam, Schiedamse (sport)verenigingen, onderwijs in Schiedam, Schiedamse cultuur, gezag en beroemdheden.

UITGELICHT

Schrijf geschiedenis! Vrijwilligers gezocht

WikiSchiedam is opgezet door medewerkers van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, het Stedelijk Museum Schiedam en een aantal vrijwilligers. Als u geïnteresseerd bent om meer dan een enkele bijdrage aan WikiSchiedam te leveren, en voor een kortere of langere periode beschikbaar bent, meldt u zich dan bij ons. U bepaalt zelf hoeveel tijd u wilt besteden en in overleg kiezen we een leuk en geschikt aandachtsgebied voor u.

Momenteel zoeken we vrijwilligers voor enkele grotere inhoudelijke projecten, alsmede voor algemene onderhoudswerkzaamheden. U werkt zelfstandig en vanuit huis. Ook kunt u samen met een andere vrijwilliger een project adopteren. Desgewenst krijgt u hulp, begeleiding of een introductie in het maken van artikelen.

Heeft u belangstelling? Meld u dan aan via onderstaande link.

Ik wil vrijwilliger worden.

Het Stedelijk Museum Schiedam zoekt verhalen over de Hoogstraat

Naar aanleiding van de tentoonstelling In de Hoogstraat. Verhalen uit een winkelstraat zoekt het Stedelijk Museum Schiedam informatie over ondernemers en winkeliers die op de Hoogstraat woonden en werkten. Ook is het museum op zoek naar nazaten van Hendrika van der Hammen of mensen die iets kunnen vertellen over de feestelijke dag in 1921, waarop de toen 12-jarige Hendrika de eerste steen legde van Theater Pandora, nu bekend als de Monopole.

Hendrika van der Hammen

Hendrika van der Hammen was jarig op 21 april 1921. Ze werd 12 en daarom had de directie van de bioscoop haar uitgenodigd om de eerste steen van Theater Pandora te leggen. Het was een feestelijke gebeurtenis. Hendrika en haar familie werden met een auto thuis opgehaald en bloemenmagazijn Rosa had de bouwput, tot de speciekuip aan toe, versierd met bloemen en groen. Als aandenken kreeg Hendrika een gouden horloge. Hendrika was de dochter van Grietje van der Sloot en Jan van der Hammen, huisschilder. Ze werd op 20 april 1909 geboren aan de Raam in Schiedam, maar het gezin woonde het langst aan Schie 96. Ze had twee jongere broers en een jonger zusje.

Subcategories

This category has the following 15 subcategories, out of 15 total.

B

K

M

N

P

S

T

Z

Pages in category "WikiSchiedam"

The following 2 pages are in this category, out of 2 total.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies