geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Achtersingel

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg

Omschrijving straatnaam

Singel

Oude naam voor de Singel. Aanvankelijk werd de Singel vanaf de Emmastraat Achtersingel genoemd. In de loop der tijd werd deze naam steeds verder naar het noorden opgeschoven. Met de komst van de spoorlijn in 1847 werd een duidelijker begrenzing tussen Singel en Achtersingel verkregen. Ten noorden van de spoorlijn werd vrijwel alle bebouwing tot de Achtersingel gerekend. Dit moet men niet verwarren met de Overschieseweg. Ondanks alle veranderingen daar (met name het verdwijnen van o.a. de > Rooie Koolbuurt) werd het voorste deel van de bebouwing aan de Kommiezenlaan nog lang Achtersingel genoemd. In 1976 is die naam ingetrokken. Zie ook bij Singel.

Hofje

Één van de hofjes aan de Singel werd ook Achtersingel genoemd. Niet als een overblijfsel uit het verleden maar omdat het ‘achter’ de Singel was gelegen. Sinds 2000 daar ter plekke het complex > Singelhof. Zie ook bij Singel.

Bronvermelding

Rook, W.P. Het nieuwe straatnamenboek Schiedam, Straatnamen van Schiedam: Historie en verklaring van Schiedamse straatnamen en lokatieaanduidingen, Post Scriptum, 2003.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies