1 gerelateerd item gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
Portret van Willem Reyersz. de Langue
: 157477

Bundel van den, Hans

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Kunstschilder Hans Willemsz van den Bundel was niet de enige met schilderstalenten binnen het gezin. Ook zijn broer Willem was een talentvol schilder.
Hans was de zoon van Guiliaem Gillisz van den Bundel en Maritgen Ritsersdr. Hij werd in Antwerpen geboren in 1583, een jaar dus voor het beleg van Antwerpen aanving. Zoals veel Vlamingen tussen 1572 en 1585, trok ook de familie Bundel naar de Noordelijke Nederlanden. Het gezin kwam in Delft te wonen aan de Voldersgracht. Vader Guiliaem was waard in 'de Verloren Zoon'.
Hans huwde twee keer: eerst te Delft op 20 april 1614 met Clementia Claesdr de Grebber. Zij woonde op de Voorstraat en was de dochter van de bekende Delftse goudsmid Nicolaes Adriaensz de Grebber. Hans woonde toen zelf in Dordrecht. Clementia was de zuster van Jacomijntje Claes de Grebber die met kunstschilder Pieter van Bronckhorst was getrouwd.
Het tweede huwelijk van Hans was reeds in 1619 (1 maart te Amsterdam) met Margriete Barents van Stickhoven. Hans moet een zoon gehad hebben, immers in een akte betreffende de inventaris van Susannitgen Willemsdr van den Bundel (Delft, 12-02-1659, Notaris Govert Rota, Inventarisnummer 1990B, Folio 70) is sprake van ene Dou Hans van den Bundel. Susannitgen was een nichtje van Hans (dochter van zijn broer Willem).

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies