geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Burch van der, Jan Jonasz

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Jan Jonasz van der Burch was plateelschilder en -bakker te Delft. Hij was de zoon van kunstschilder Jonas Jansz van der Burcht en Pieternelle Dircx. Jan werd geboren op 21 juni 1626 en had vier broers, maar niet allemaal bereikten ze de volwassen leeftijd. De opa van Jan was vermoedelijk Jan van der Burch die kunstschilder te Mechelen was. Jan Jonasz is drie keer getrouwd geweest:

  1. Met Cornelia Vos (Vossen) die op het Oosteinde woonde. Zelf woonde Jan toen in de Broerhuissteeg. Met Cornelia kreeg hij zeven zonen: Johannes (1649), Mels (1652), Joost (1655), Cornelis (1657), Nathaniël (1660), Jonas (1662) en Nathaniël (1664). Cornelia overleed in 1668 en werd op 25 februari van dat jaar begraven in de Nieuwe Kerk. Als adresvermelding vinden we in de DTB 'Oosteijnde over de Dronckesteeg'.
  2. Op 7 juni 1670 met Aagje Sagharias Paspoort, weduwe van Jan Arijensz uit Overschie. Dit huwelijk was geen lang leven beschoren want Aagje overleed al drie maanden na het huwelijk. Zij werd begraven op 9 september 1670 in de Nieuwe Kerk. Jan woonde nog steeds op het Oosteinde.
  3. Zijn derde huwelijk werd voltrokken op 25 september 1672 met Elisabeth Jans Vermeulen. Als beroep van Jan wordt nu plateelbakker genoemd. Met Elisabeth krijgt Jan nog een zoon en twee dochters: Cornelia in 1673 en de tweeling Maria en Johannes in 1676.

Jan Jonas van der Burch vinden we bij Historisch Gis in de Broerhuisstraat, noordzijde.

Bronnen: DTB-Delft, Historisch Gis,

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies