geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Chinese toeristen in het Jenevermuseum

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Chinezen doen rondje Schiedam in uurtje
Schiedam wordt de komende weken overspoeld door zo'n 1.500 Chinezen. De Echt Holland Tour van GEG Travel - een rondje Nederland in zes dagen -brengt de toeristen voor het eerst ook naar de jeneverstad, waar uiteraard het gelijknamige museum en de molens worden bezocht.

De Chinezen zijn er helemaal klaar voor. In de proeverij van het Jenevermuseum heffen ze hun jeneverglas om het vervolgens, als een shotje, in één keer achterover te gooien. Gids Kenzo Tang grijpt echter net op tijd in. In vloeiend Chinees geeft de Nederlander met Chinese roots aan dat ze rustig moeten drinken. “Anders gaat het net als afgelopen week bij de Heineken Experience”, vertelt hij. “Daar kregen we ook een paar drankjes aangeboden en stapte een aantal deelnemers aangeschoten de bus in.”

Nice, very nice De toeristen begrijpen de boodschap en knikken beleefd. Niet iedereen vindt de jenever lekker. “Voor mij is het te sterk”, klinkt het uit de mond van een vrouw die redelijk Engels spreekt. “Ik hoef niet meer hoor. Het lijkt een beetje op onze witte wijn, dat drink ik ook niet.” Wat ze van Schiedam vindt? “Nice, very nice! Vooral de molens, die zijn zo groot.”

Tot nu toe bleven de meesten van de 280.000 Chinese bezoekers die jaarlijks naar Nederland komen slechts een of twee dagen, veelal op doorreis naar andere populaire Europese steden als Parijs. Deelnemers aan de Echt Holland Tour reizen bijna een week lang naar bekende hoogtepunten van Nederland. Na een bezoek aan de Keukenhof, gaan de groepen onder meer naar de Zaanse Schans, het Scheepvaartmuseum, Coster Diamonds, de Afsluitdijk en Gouda.

Maar ook minder bekende plekken zoals Valkenburg, het Brabantse Nuenen (woonplaats van schilder Vincent van Gogh), het Jenevermuseum in Schiedam, Rotterdam en het Mauritshuis en Madurodam in Den Haag staan op het programma.

Voorlaatste stop En overal worden de lokale lekkernijen geproefd. Ook kroketten, erwten en pannenkoeken worden geserveerd. “En die vallen goed in de smaak”, zegt Kenzo. Schiedam is vandaag de voorlaatste stop. “We hebben vandaag wel een héél druk schema, zijn al in Den Haag geweest, maar moeten daar zo ook nog gaan eten om vervolgens weer naar het hotel in Rotterdam te rijden”, zucht hij. “Morgen moeten we dat toch anders doen. Denk dat we beter in Schiedam kunnen starten en dan via Delft naar Den Haag. Al weet ik niet of men in de vroege ochtend ook al jenever wil proeven, haha.”

Quote: “Jenever lijkt een beetje op onze witte wijn, dat drink ik ook niet”.

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Rotterdam, 05-04-17, 08:47 Laatste update: 08:52. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies