geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Cleef van, Jacob Aernoutsz

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Jacobus van Cleef (Jacob, van Cleij, van Cleeff) was kunstschilder te Delft. Hij werd gedoopt op 31 mei 1647 als zoon van hoedenmaker Aernout Jansz van Cleeff en Styntge Joris. Jacob was lid van het Delftse Sint-Lucasgilde alwaar hij op 27 april 1671 meester-schilder werd. Hij was niet de enige schilder binnen de familie, ook zijn twee jaar oudere broer Joris was een verdienstelijk schilder.
Op 5 april 1670 ging Jacob in ondertrouw met Catharina van Seijl (Zeijl). Een zuster van Catharina (Sara) huwde een broer (Jan) van Jacobus. Jacob woonde op het moment van ondertrouw op ’t Broerhuis (Broerhuisstraat), Catharina in de Choorstraat. Het werd voor Jacobus zijn eerste huwelijk, voor Catharina haar tweede; zij was reeds weduwe.
Over het wel en wee van Jacobus van Cleef en zijn vrouw is verder niets bekend, noch over eventuele kinderen, noch over het overlijden van dit echtpaar. Wel vinden we een vermelding uit 1702 over een Jacob van Cleeff die op 18 april 1702 in de Oude Kerk begraven werd. Hij was 'Schoolmeester en Voorleeser' en woonde op de Koornmarkt. Onduidelijk is of het hier om 'onze' Jacobus van Cleef gaat.

Bronnen: Kalden, DTB-Delft

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies