geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Cor Lamers

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Lamers GS.jpg

Cor H. J. Lamers is sinds 2012 burgemeester van Schiedam.

Portefeuille

Algemene- en juridische zaken en communicatie Bestuur, integriteit en algemeen beleid Openbare orde en veiligheid Regionale aangelegenheden Internationale betrekkingen (Europa) Duurzaamheid Ontwikkeling omgevings- en stadsvisie

Nevenfuncties

Voorzitter

Namens de gemeente Schiedam en uit hoofde van de functie: 1. Lid Regionaal Veiligheidsoverleg (RVO) Politie eenheid Rotterdam Tevens lid van het dagelijks bestuur Politie Voorzitter Districtelijk Veiligheidsoverleg Noord (DVO) Lid algemeen bestuur Veiligheidshuis Rotterdam 2. Lid algemeen bestuur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) Tevens lid van het dagelijks bestuur en vice-voorzitter Portefeuillehouder witte kolom (GHOR en ambulance) 3. Lid algemeen bestuur Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) 4. Lid bestuur Stichting Geuzenpenning te Vlaardingen 5. Lid Raad van Toezicht van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) De functies onder 1 t/m 5 zijn zonder vergoeding. 6. Namens de VNG lid van het Comité van de Regio’s (Europese Unie)

Privé

Lid Nederlands Burgemeesters Elftal (onbezoldigd) Ambassadeur Leprastichting Nederland (onbezoldigd)

Politieke loopbaan

Lamers is sinds 1980 lid van het CDA en werd in 1982 in de gemeenteraad van Spijkenisse verkozen, in 1984 gevolgd door het wethouderschap. In 1993 werd hij burgemeester van Bleiswijk.

Van 2001 tot 2012 was hij als opvolger van A. de Jonge burgemeester van de Utrechtse gemeente Houten. Lamers' portefeuille in Houten bestond uit de volgende onderdelen: openbare orde en integrale veiligheid, integrale handhaving, bestuurlijke coördinatie, personeel en organisatie, informatiebeleid.

Op 24 januari 2006 werd hij als opvolger van burgemeester Fons Hertog benoemd tot lid van het Europees Comité van de Regio's van de Europese Unie. Deze functie vervult hij op dit moment nog steeds.

Eind september 2012 werd bekend dat Lamers door de gemeenteraad van Schiedam was voorgedragen om daar burgemeester te worden. Lamers is de definitieve opvolger van oud-burgemeester Wilma Verver-Aartsen, nadat mevr. Joan Leemhuis-Stout gedurende 1,5 jaar had waargenomen. Op 26 oktober 2012 stemde de ministerraad met deze voordracht in. Op 4 december 2012 werd hij beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Schiedam.

Bronvermelding

Website Gemeente Schiedam
Wikipedia

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies