1 gerelateerd item gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
: S3279

Cornelis Trompstraat

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Vermelding en vaststelling

Raadsbesluit 7 oktober 1914

Ligging


Een foto van de Cornelis Trompstraat

Groepje kinderen in de Cornelis Trompstraat, zomer 1947
Een foto van de Cornelis Trompstraat

Mevrouw Van Zetten maakte deze foto van een groepje kinderen in de Cornelis Trompstraat. Vooraan vlnr: Alie Sas, Marja van Zetten, Ada Thijsse, Joke Veurtjes, Ada van Zetten (overl. 2006), Lotte Hoek. Achter: Chris (Kick) van Etten (overl.), Maarten Joon (overl.), Hans Dam (overleed korte tijd later aan difterie), Ada van Stuijvenberg (Woonde Delfgauwseweg?), Ria van Zetten, Wim Hoek (broer van Lotte), Gijs Verhulst, Lidy Thijsse. De hond is van hr. Mollinger, die woonde Kanaalstraat hoek Mijnbouwplein.

Toelichting van mw. Joke van Strien-Veurtjes, die zelf op de foto staat: De foto werd genomen door de moeder van de meisjes Van Zetten in juni 1945 op de stoep voor de woningen aan de even kant van de straat, ongeveer ter hoogte van nummer 66/70. Helemaal achter ziet u het TU-gebouw aan de (toen Kanaalstraat geheten) Michiel de Ruyterweg, dat in 2010 deels is gesloopt.

Er stonden toen geen bomen meer in de straat, die waren omgehakt in de winter 1944/45 en door bewoners van de straat in hun kacheltjes opgestookt.

De lantaarnpaal heeft nog een witte band, aangebracht om de paal toch een beetje te kunnen onderscheiden in het donker in de jaren ’40-45 toen er verduisterd moest worden.

Sommige kinderen hebben erg korte jurkjes aan, teken van schaarste, stof en kleding was op de bon. Het meisje links heeft een jurkje aan waarin voor de juiste lengte een tussenstrook is gezet. Werd veel gedaan. Mijn jurk was ook erg kort en het witte jasje met mooi borduursel was van het jaar ervoor. Het was bijna te klein en mocht daarom bij het buiten spelen ‘afgedragen’ worden.


Buurt en wijk

Buurt: Zeeheldenbuurt; Wijk: Wippolder
Categorie: Verhalen in de buurt Categorie: Oorlog in Delft

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies