7 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
: C25590
: S4036
: S7151
: S7178
: S7301
: S7321
Morgen is gisteren
: R68864

Dansschool Wesseling

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Dansschool Wesseling bestaat al sinds 1939. Op dit moment wordt de dansschool geleid door de derde generatie met Bart en Jascha Wesseling. In 1939 begon Lou Wesseling met het geven van danslessen in een zaaltje van Hotel/Café De Kroon op de hoek van de Houttuinen. Later heeft hij deze zaal gekocht. Lou danste bij de Professionals met Rita Slob, die tot op heden nog steeds actief is in de dansschool.
In 1979 overleed Lou Wesseling. Zijn zoon Loek was op dat moment al een lange tijd werkzaam in de dansschool. Door de enorme toename in belangstelling voor dansen besloot hij om Hotel De Kroon erbij te kopen en de dansschool te verbouwen. Deze werd drie keer zo groot.
Sinds halverwege de jaren tachtig waren de zoons van Loek, Loek jr en Bart, ook al werkzaam in de dansschool. In het begin achter de bar en later als 'schaduwpaar' tijdens drukke lessen. Er werd toen met twee danskoppels tegelijk voorgedanst.

Dansles bij Dansschool Wesseling aan de Houttuinen. Dansleraar Loek Wesseling pachtte de ruimte voor zijn dansschool in eerste instantie van Cafe-restaurant De Kroon, maar kocht het aan het eind van de jaren vijftig van de 20e eeuw op. Sindsdien breidde Dansschool Wesseling zich steeds verder over de panden van de Houttuinen uit. (1960-1970)

In de jaren negentig werd het dansen bij de jeugd wat minder populair, met name door de opkomst van housemuziek. Om deze terugloop te compenseren werd er besloten om de zalen ook te verhuren voor feesten en partijen, partycentrum Wesseling was geboren.

In 1999 kwamen de eerste geruchten van de Spoortunnel door Delft. Een spoortunnel zou betekenen dat de dansschool moest vertrekken. Het heeft nog tot juli 2009 geduurd tot daadwerkelijk de vertrouwde locatie verlaten moest worden. Sinds 2006 is de school bezig met de aanschaf van het voormalige Techniekmuseum aan de Ezelsveldlaan. Na verwikkeld geweest te zijn in ingewikkelde procedures om de benodigde vergunningen te krijgen voor het ontwikkelen van een dansschool, zalencentrum en café/brasserie, zijn op het allerlaatste moment de plannen voor een nieuwe dansschool in het voormalige Techniekmuseum definitief afgeblazen. De rechtbank vernietigde alle vergunningen en gaf de bezwaarmaker gelijk. De gemeente wilde niet in hoger beroep en daarmee was na zeven jaar strijd een einde gekomen aan een droom.

In 2008 is Loek jr gestopt met geven van danslessen. Hij is zich volledig gaan richten op het partycentrum. Vanaf 2008 zijn Bart Wesseling en zijn vrouw Jascha eigenaar van Dansschool Wesseling.
Sinds 2009 is de dansschool gevestigd in een historisch pand aan de Voorstraat 64 en worden er ook lessen gegeven in Event Plaza aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Er wordt nog steeds gezocht naar een definitieve oplossing voor de huisvesting.
Met ongeveer 800 leerlingen per seizoen behoort Dansschool Wesseling nog steeds tot de grootste en toonaangevende dansscholen in Nederland.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies