geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

GinFever 2018

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Kleiner én lokaler GinFever als alternatief voor Jeneverfestival
Groot was de teleurstelling toen het populaire Jeneverfestival eerder dit jaar niet kon doorgaan. Met GinFever, dat zaterdag voor het eerst plaatsvindt, geeft het Jenevermuseum samen met Fun-key Events het publiek een alternatief.

Dat het Jeneverfestival - traditioneel in maart - niet door kon gaan, leidde tot veel teleurstelling. De vloer van de Havenkerk, waar het evenement plaatsvindt, bleek niet veilig genoeg om de paar duizend bezoekers te dragen. Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum, beloofde een alternatief, ergens in de zomer.

Dat alternatief is GinFever, dat zaterdag het levenslicht ziet. "We wilden na het annuleren van het Jeneverfestival graag iets doen", vertelt Beumer. "Aanvankelijk dachten we het te kunnen verplaatsen naar een andere plek, maar je vindt niet zomaar iets waar 25 tot 30 distillateurs uit het hele land terecht kunnen. Daarom zijn we in gesprek gegaan met de Schiedamse branderijen en met Fun-key Events. Wat hebben we nog op de plank liggen waarmee we aan de slag kunnen? Dat was de gezamenlijke vraag."

Draaiboek Al snel bleek dat het draaiboek van het Lange Haven-feest van vorig jaar te zijn. "Het draaiboek van dat zomerfeest is prima te combineren met het randprogramma van het Jeneverfestival. GinFever geeft het zelfde gevoel, dezelfde sfeer als het Jeneverfestival. Het is alleen kleiner, lokaler en makkelijker te organiseren, zeker op korte termijn."

Op de Lange Haven, ter hoogte van het Jenevermuseum, kunnen bezoekers zaterdag zeven cocktailbars bezoeken die allemaal vier cocktails maken. "GinFever is eigenlijk gewoon een leuk zomerfeest waarbij je de cocktails recht voor je neus gemaakt ziet worden, maar ook nog iets leert over het maken ervan, bezoekers kunnen bijvoorbeeld ook workshops volgen. We gaan proberen het zomergevoel nog wat langer vast te houden."

Verleiden Maar GinFever is meer dan alleen een feestje, benadrukt Beumer. "We ontvangen de bezoekers in de branderij van het museum. Daar krijgen ze uitleg van de stokers. Uiteraard proberen we die bezoekers te verleiden ook het museum te bezoeken. Pas daarna gaan ze naar het cocktailplein. Tijdens het Jenevermuseum rennen mensen direct die Havenkerk in, is onze ervaring. Nu proberen we juist de combinatie te maken: bezoek het festival én het museum zodat je ook nog iets opsteekt."

Met GinFever nemen het Jenevermuseum en Fun-key Events alvast een voorproefje op het Jeneverfestival van volgend jaar dat nog grootser moet worden dan het al was. "We hadden al een tijdje plannen voor uitbreiding, wilden ook de Lange Haven erbij betrekken. Zaterdag kunnen we zien of dat bevalt, of het een succes is."

GinFever gaat zaterdag om 14.00 uur van start, 's werelds beste vrouwelijke bartender Tess Posthumus opent het gratis festival. Voor het volledige programma: ginfever.nl.

Quote: “GinFever is eigenlijk gewoon een leuk zomerfeest waarbij je de cocktails recht voor je neus gemaakt ziet worden.”.

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Waterweg, 23-08-18, 09:26. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies