geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Havenkerk over naar BOEi

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Stichting BOEi krijgt 6,5 ton voor Schiedamse Havenkerk
Het Schiedamse stadsbestuur is akkoord met de overdracht van de Havenkerk en stelt 6,5 ton beschikbaar.

Dat de stichting BOEi, die zich inzet voor het restaureren en herbestemmen van erfgoed, de Havenkerk in Schiedam wilde overnemen van de Stichting tot Restauratie en Instandhouding van de kerk aan de Lange Haven e.o. (SRI), was al even bekend. Nu ook het college akkoord is met de verkoop van het monument, kan de overdracht in het najaar plaatsvinden.

De Havenkerk is door de SRI de afgelopen jaren casco gerestaureerd. Ook werden het hoofdgewelf en het Maarschalkerweerdorgel geheel in oude staat teruggebracht. De installaties en voorzieningen, zoals verwarming, toiletgroepen, zijn echter sterk achterhaald. Daar komt bij dat de vloer van het pand aan vervanging toe is vanwege constructieve problemen. Om die reden kon het populaire Jeneverfestival eerder dit jaar niet doorgaan.

Investering Omdat een nieuwe bestemming voor de Havenkerk om een forse investering vraagt, stelt het college eenmalig 6,5 ton beschikbaar. Op voorwaarde dat evenementen weer op de kortst mogelijke termijn kunnen plaatsvinden in de Havenkerk. Daarom moet de vloer in het eerste kwartaal van 2019 in orde zijn. De vergunningen voor die werkzaamheden zijn overigens nog niet aangevraagd.

Arno Boon, directeur van BOEi, gaf eerder al aan grootse plannen te hebben met de Havenkerk en het bijbehorende Bijbelhuis. “Hierin zou zich mogelijk een horecagelegenheid kunnen vestigen, waarin de verbinding van Schiedam met jenever een belangrijk thema zal vormen”, zei hij toen. De Havenkerk blijft beschikbaar als locatie voor culturele en zakelijke evenementen, congressen en feesten. Volgens een woordvoerder van BOEI, volgt de officiële overdracht uiterlijk begin september. “Daarna maken we onze exacte plannen bekend.”

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Waterweg, 24-07-18, 23:04. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies