geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Jeneverbeleving bij toeristen Schiedam

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Jeneverbeleving in trek bij toeristen
Het Jenevermuseum Schiedam trok het eerste halfjaar van 2017 fors meer bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar. 11.972 om precies te zijn, een stijging van 45,5 procent ten opzichte van 2016.

Directeur Marjolein Beumer weet wel waar het mooie resultaat aan te danken is. Twee jaar hard werken én een persoonlijke benadering. “Mensen die bij ons binnen zijn, moeten zo enthousiast naar buiten gaan dat ze ook hun buren, vrienden, familie en kennissen aanraden een bezoekje te brengen aan ons museum”, stelt zij. “Wij geloven niet in mega-reclamecampagnes, je moet mensen één-op-één aanspreken. Dat werkt het beste.”

De cijfers liegen er inderdaad niet om. In het eerste halfjaar van 2017 bezochten 11.972 mensen het Jenevermuseum, een stijging van 45,5 procent ten opzichte van 2016. In de Museummolen werden 3.468 bezoekers ontvangen, een toename van 6 procent vergeleken met dezelfde periode van het vorige jaar.

Chinezen Jenever en gin zijn hip, dus het museum blijkbaar ook

Directeur Marjolein Beumer De toename is voor een deel te verklaren door de Chinese toeristen die Schiedam en ook het Jenevermuseum voor het eerst bezochten. Dat waren er zo'n 800. Maar ook de NS Spoor-actie zorgde voor nieuwe aanwas.

“Daarnaast waren er ook gewoon meer mensen die vanuit hun eigen interesse langs kwamen”, weet Beumer. “Ook hadden we veel jonge stellen uit Rotterdam over de vloer. Jenever en gin zijn hip, dus het museum blijkbaar ook. Daar zijn wel heel blij mee, want dit is een nieuwe doelgroep die we graag aan ons binden.”

Bovendien is het Jenevermuseum in februari met proeverijen gestart. “Ook dat blijkt een enorm succes en is positief ontvangen. “Een proeverij maakt een bezoek af. Het is net als dat je een kaas- of chocolademuseum bezoekt. Aan het einde wil je gewoon iets proeven. Dat geldt ook voor jenever. En het mooie is dat die jenever dan helemaal niet zo vies blijkt te zijn, als sommige mensen denken. Onze omzet is dus ook enorm gestegen.”

Overigens wordt momenteel molen de Walvisch omgebouwd tot museummolen, een gezamenlijk project van het Jenevermuseum en de Stichting Schiedamse Molens. Half februari moet de verbouwing van de Walvisch, waar museummolen en -winkel worden samengevoegd, klaar zijn. “Maandag komen de steigers en wordt ook de buitenkant aangepakt, zodat de molen straks op en top is. De Walvisch moet écht een publiekstrekker worden”, besluit Beumer.

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Rotterdam, 28-08-17, 13:34 Laatste update: 13:40. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies