geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Jeneverfles in Australië

From VerhalenWiki

Revision as of 23:38, 31 March 2019 by Mvoorsouw (Talk | contribs) (Mvoorsouw heeft pagina Jeneverfles in Australië - S. Don hernoemd naar Jeneverfles in Australië)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Schiedamse jenever uit 19e eeuw aangespoeld in Australië
Een Australisch echtpaar deed begin dit jaar wel een heel bijzondere vondst op het strand van Perth, zij stuitte op een jeneverfles uit Schiedam.

De fles is liefst 132 jaar oud en eigendom van distilleerder Daniel Visser & Zonen, een voormalige Schiedamse jenevermaker. Dat blijkt uit de brief die in de fles zat, die dateert van 12 juni 1886 en heeft een Duits handschrift. Waar de fles te water is gelaten, kan niet met zekerheid worden gezegd. Dat zou ongeveer 900 kilometer ten westen van Mandurah, aan de westkust van Australië kunnen zijn gebeurd. Maar de fles zou ook ergens ten westen van Zuid-Amerika overboord zijn kunnen gegooid.

Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum Schiedam, wil de fles maar wat graag naar de jeneverstad halen. “Ik vermoed dat we een soortgelijke fles ook in ons depot hebben staan”, vertelt ze. “Morgen gaan we er naar op zoek. We hebben in elk geval heel veel spullen van Daniel Visser & Zonen in onze collectie. Om hen te eren gaan we een vitrine inrichten, zodat het publiek kan kennismaken met deze distilleerder.”

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Rotterdam, 06-03-18, 19:08 Laatste update: 21:34. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies