geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Masterclass Bobby's

From VerhalenWiki

Revision as of 10:43, 26 September 2018 by Palitkerei (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Masterclass jenever: proeven doe je met je ogen dicht
Altijd al het verhaal achter het succes van Bobby's Dry Gin & Jenever willen horen? Dat kan elke vrijdag in het Jenevermuseum in Schiedam. Het AD Rotterdams Dagblad schoof ook aan om te proeven.

“Proeven doe je altijd met je ogen dicht, want dan proef je beter”, corrigeert Sebastiaan van Bokkel van Bobby's Dry Gin & Jenever zijn 'leerlingen'. Het is maar dat u het weet. “En als je dan proeft, laat dan de drank tussen je tong en tanden rollen. Dan is de smaak veel intenser.”

De deelnemers aan de masterclass in een snikheet Jenevermuseum in Schiedam volgen de aanwijzingen van hun docent op. Ook deze verslaggever. En toegegeven, proeven met je ogen dicht is niet alleen spannender, de alcoholische drank glijdt nóg beter naar binnen. “Maar wel tussendoor wat water drinken hè”, zegt hij met een knipoog.

Verhaal Jenever- en ginliefhebbers kunnen deze zomer iedere vrijdagmiddag terecht bij het Jenevermuseum voor een masterclass Bobby's Gin & Jenever, dat om de hoek wordt geproduceerd bij distillateur Herman Jansen. In de maanden juli en augustus vertelt een bevlogen Van Bokkel zijn verhaal én dat van zijn familie.

Sebastiaan van Bokkel De gin en jenever van Bobby's zijn namelijk gebaseerd op het recept van de Molukse opa van Van Bokkel, Bobby Alfons. Die bracht zijn jenever op smaak met traditioneel Indonesische kruiden als citroengras en koriander, maar ook kruidnagel. Liefst achttien ingrediënten worden er gebruikt voor de inmiddels succesvolle gin en jenever die in 33 landen op de markt zijn gebracht.

Hoewel Van Bokkel inmiddels alle kneepjes van het vak kent, was hij vijf jaar geleden een groentje. “Ik werkte weliswaar bij bierbrouwerij Vedett, maar wist niks van distilleren. Ik moest alles leren en afkijken. En heel veel proeven om uiteindelijk tot het juiste recept te komen. Het recept dat Bobby's uniek maakt.”

Ruim vierenhalf jaar geleden werd Bobby's op de markt gebracht. Inmiddels zijn de gin en jenever in 33 landen te koop. Amerika ontbreekt echter nog in dat rijtje. “Het kost heel veel tijd en geld om daar te komen”, weet Van Bokkel. “Je moet het ook gelijk goed doen, anders lig je eruit en kun je het wel schudden.”

Onderscheiden Maar wat er ook gebeurt, hoe groot Bobby's ook mag worden, het merk blijft verbonden aan Schiedam. “We blijven het distilleren bij Herman Jansen. Daarin onderscheiden wij ons. Ik blijf ook samen met mijn broer de leiding houden over ons bedrijf. Het is onze opa en ons verhaal, dat moet je niet door iemand anders laten vertellen.”

Meer smaken zullen er dan ook niet op de markt worden gebracht. “Daarmee verlies je je echtheid”, denkt de ondernemer. “Dit is ons recept, dit is wat wij zijn”, zegt hij, wijzend op de opvallende flessen van Bobby's. “Dat is ook waarom ik ons verhaal wil blijven vertellen, dat maakt het persoonlijk. We zitten hier nu met een mannetje of twaalf, dertien. Dat herinner je je over tien jaar nog. Als je het groter gaat maken, blijft het niet meer hangen.”

Quote: “Ik werkte weliswaar bij bierbrouwerij Vedett, maar wist niks van distilleren.”

Bronvermelding

Auteur: Sandra D. Algemeen Dagblad, Regio Waterweg, 02-08-18, 09:43 Laatste update: 12:50 open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies