geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Musscher, Jan Jacobsz

From VerhalenWiki

Revision as of 14:26, 11 November 2013 by Erfgoed Delft en Omstreken; Astrid Griffioen (Talk | contribs) (hernoemde Jan Jacobsz Musscher naar Musscher, Jan Jacobsz)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Jan Jacobsz van Musscher was schilder. Hij werd in of na 1603 geboren te Delft en was de zoon van kunstschilder Jacob Fransz Musscher (Jacques Muschaert). Zijn moeder was Jannetje Gerritsdr.
Jan zal de schilderkunst van zijn vader geleerd hebben. Jan huwde op 29 november 1636 met de Rotterdamse Catalijntje Michielsdr Comans. Hij vestigde zich met haar in Rotterdam. Uit dit huwelijk werd hun zoon Michiel geboren. Ook Michiel zou een getalenteerde kunstschilder worden. Na het overlijden van zijn vrouw trad Jan opnieuw met een Rotterdamse in het huwelijk. Deze bruid was Catalijntje Martens. Het huwelijk vond plaats op 18 december 1656 en ook uit deze relatie werden kinderen geboren. In 1662 vestigde het gezin zich in Amsterdam waar Jan tot zijn dood in 1670 zou blijven wonen. Jan werd in Sloterdijk begraven op 26 juni 1670.
Over het werk van Jan is verder niets bekend. Er zijn geen doeken van zijn hand bewaard gebleven. Maar omdat zowel zijn vader als zijn zoon met olieverf schilderden, mag aangenomen worden dat ook Jan deze verfsoort toepaste.
Mogelijk waren de inkomsten uit de schilderkunst onvoldoende om van te leven, want naast schilder was Jan tevens kruidenier.

Bronnen: Ecartico, ONA-Rotterdam.

Uitleg gebruikte termen en afkortingen

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies