2 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
: S3730
: C28544

Oosterwijck van, Maria

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
Portret van Maria van Oosterwijck door Wallerant Vaillant, 1671

Leefde van 1630–1693.

Hoewel Maria geen Delftse is (zij werd in Nootdorp geboren) had zij wel haar wortels in Delft. Haar grootvader was van 1597 tot zijn overlijden in 1609 predikant in Delft. Haar vader, Jacobus van Oosterwijck (1597–1674), trouwde in 1623 met de Delftse Adriana van Linschoten. Na het overlijden van Adriana hertrouwde Jacobus in 1643 met de Delftse Maria Cloeting.
Maria van Oosterwijck legde zich voornamelijk toe op het schilderen van bloemstukken. Tijdens haar bloeiperiode tussen 1670 en 1685 verkocht zij haar doeken aan vorsten en regenten in heel Europa. Zij leefde en werkte toen in Amsterdam. Daar werkte ze samen met de Delftenaar Willem van Aelst, eveneens schilder van stillevens.
De meeste van haar werken bevinden zich in particuliere en openbare collecties in het buitenland. Het Mauritshuis bezit één schilderij van haar hand.
Er is een uitgebreide website over haar waarin een uitvoerige biografie is te raadplegen en waar al haar bekende schilderijen worden getoond en beschreven. Op de website is ook een uitvoerige bronnenlijst opgenomen.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies