geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Opening Jeneverescaperoom

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Zoeken naar recept in de escaperoom
Jenevermuseum Schiedam opent vandaag escaperoom De Albatros. Op de Graanzolder van het museum aan de Lange Haven gaan bezoekers op zoek naar een geheim jeneverrecept en de geschiedenis van de familie Schiebende, die dat recept ontwikkelde. De escaperoom moet nieuwe doelgroepen aanspreken. Het AD nam alvast een kijkje.

Daar sta je dan, als verslaggever van een krant met de opdracht: zoek de sleutel die toegang geeft tot de escaperoom van het Jenevermuseum. Uhhh ja, waar begin je dan? Misschien is 'ie tussen de jenevervaten verstopt, achter de flessen of tussen de bank in de huiskamer? Ik doe een poging, tevergeefs. De sleutel is niet binnen handbereik...

Sanne Eggermont, medewerker van het Jenevermuseum, en directeur Marjolein Beumer kijken geamuseerd toe. “Zo worden de deelnemers straks ook ontvangen. In deze huiskamer, die jenever ademt, krijgen zij hun eerste opdracht. De sleutel biedt toegang tot escaperoom De Albatros waar het verhaal verdergaat”, vertelt Eggermont. “Zonder sleutel ben je nergens. De deelnemers moeten hun hersenen laten kraken om de finish te halen.”

Schiebende Bezoekers van de escaperoom helpen het museum bij een onderzoek naar een geheim jeneverrecept en de geschiedenis van de fictieve familie Schiebende - Abraham is de pater familias - die dat recept ontwikkelde. Binnen een uur moeten zij met de felbegeerde bereidingswijze buiten staan, anders is de missie niet volbracht. Alleen voor de snelle ontsnappers staat er een (alcoholische) verrassing klaar.

De escaperoom is uitsluitend op reservering te bezoeken voor groepen vanaf minimaal drie en maximaal zes tot zeven personen. De wachttijd is vermoedelijk vier weken, aangezien de eerste boekingen al binnen zijn. De escaperoom kan in combinatie met een bezoek aan het Jenevermuseum worden gereserveerd of los.

Museum Beumer hoopt hiermee een nieuwe doelgroep aan te spreken. “Op een speelse, interactieve wijze proberen we kennis over te brengen, want we blijven uiteraard een museum”, vertelt zij. “Het is een ideaal groepsuitje, want je leert elkaar op een heel andere manier kennen. Maar voor sommige deelnemers zal het ontrafelen van het geheim niet het doel op zich zijn, die willen gewoon een leuke middag hebben. Het kan allemaal. Het gaat vooral om de beleving. Alles hier ademt jenever.”

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Rotterdam, 27-03-18, 11:36 Laatste update: 11:40. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies