geen gerelateerde objecten/artikelen gevonden.

Overname Floryn door Bols

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search

Wikischiedam.jpg


Lucas Bols neemt Floryn over
Het befaamde jenevermerk Floryn van het onlangs ter ziele gegane Dirkzwager blijft bestaan. Lucas Bols neemt het over. Jean-Paul Batenburg, van distilleerderij Onder de Boompjes, baalt als een stekker. Hij had het merk graag in Schiedamse handen gehouden, maar werd genegeerd.

Jean-Paul Batenburg had grootse plannen met Floryn van Dirkzwager, ooit een florerende Schiedamse distilleerderij. “Maar de curator heeft niet eens mijn verhaal willen aanhoren”, vertelt hij teleurgesteld. “Deze deal is gewoon in een paar achterkamertjes beklonken. Het zou me niets verbazen als het voor een habbekrats is overgenomen.”

Distilleerderij Cooymans, onderdeel van de failliete Dirkzwager Groep, maakt een doorstart, zo werd gisteren bekend. De merken en activiteiten gaan over naar diverse andere drankproducenten. Avandis, een joint-venture van Lucas Bols en de Schiedamse distilleerderijen Herman Jansen en De Kuyper, koopt de productie- en bottelactiviteiten van Cooymans. Lucas Bols wordt eigenaar van jenevermerken Floryn en Legner en ginmerk Leyden Gin.

Hip product Batenburg nam een paar jaar gelegen de met een stoffig imago kampende distilleerderij Onder de Boompjes over en maakte van Boompjes Jenever weer een hip product, dat vooral in het buitenland goed scoort. Ook 'Ha fijn, ha fijn, een borrel van Floryn', dat door zijn overname in Schiedamse handen zou blijven, wilde hij opnieuw in de markt zetten. “Ik baal hier echt enorm van. Ik zat te wachten op feedback van de curator en wilde dan een bod doen. Zover is het helaas niet gekomen, hier is het laatste woord nog niet over gezegd.”

Curator mr. Ruud Hermsen is momenteel niet aanwezig voor commentaar, ook zijn vervanger mr. Thijs Schraven kon gisteren geen toelichting geven.

Floor van Maaren laat namens Avandis weten dat zij blij zijn 'een authentiek merk als Floryn weer bestaansrecht te kunnen geven'. Ook behoudt het merendeel van de 90 werknemers zijn baan.

Quote: “Deze deal is gewoon in een paar achterka­mer­tjes beklonken” - Jean-Paul Batenburg.

Bronvermelding

Auteur: Sandra Don. Algemeen Dagblad, Regio Rotterdam, 27-07-16, 06:30 Laatste update: 06:31. open artikel.

Wiki

Wikischiedam.jpg
WikiSchiedam

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies