4 gerelateerde items gevonden in de collecties van Erfgoed Delft e.o
 
Portret van Willem Reyersz. de Langue
: 157477
: C28049
Portret van Maria Jorisdr. Pijnaecker
: 157478
Portretfabriek Van Mierevelt
: E556

Vliet van der, Willem Willemsz

From VerhalenWiki

Jump to: navigation, search
Willem Willemsz van der Vliet (1627)
Willem Willemsz van (der) Vliet (Vlijet) werd omstreeks 1584 in Delft geboren. Naast lakenkoper was Willem etser, tekenaar en kunstschilder en was derhalve lid van het Sint-Lucasgilde. Van der Vliet trad in 1615 toe tot dit gilde. Hij legde zich toe op de allegorie, op genrevoorstellingen en portretten. Hij leerde het portretschilderen naar alle waarschijnlijkheid van Michiel Jansz. van Mierevelt. Willem was de oom en leermeester van kunstschilder Hendrick Cornelisz van Vliet. Van der Vliet zou afstammen van het adellijk geslacht 'Heren van der Woert' (volgens Jacob Campo Weyerman).

Willem trad op 21 oktober 1618 in het huwelijk met Maria Jacobs Storm van Wena. Willem woonde op het moment van trouwen in de Choorstraat en Maria aan de Voorstraat. Helaas was hun geluk van korte duur, want reeds in 1622 overleed Maria. Het zou 14 jaar duren alvorens Willem zich wederom aan de liefde bond. Op 28 juli 1636 huwde hij met Jannitgen Heijndricxdr van Buijren. Foutief is de naam Buijren eens als Buyzen geschreven, welke fout door anderen werd overgenomen.
Zes en half jaar later overleed Willem in december 1642. Op 6 december van dat jaar werd hij begraven in de Oude Kerk. Op het moment van overlijden woonde Willem inmiddels aan de Turfmarkt. Jannitgen zou nog twee maal trouwen. Van Willem Willemsz van der Vliet zijn uit geen van beide huwelijken kinderen bekend.

Bronnen: Ecartico, Wikipedia, RKD, DTB-Delft.

Recherche avancée   
Critère 1      --
                        et   ou   sauf
Critère 2      --
                        et   ou   sauf
Critère 3      --
                        et   ou   sauf
Critère 4      --
                        et   ou   sauf
> Classer les r�sultats par  
lancer
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies